Ev hanımlarının favori lezzeti ifşa oldu! Hazırlamadan kışa girmeyin, sapını böyle kesin

Hastalıklara karşı güzel tesirli bir kalkan olan yağlı biber turşusunu konutta çarçabuk hazırlayabilirsiniz. Turşunun püf noktalarına dikkat ettiğinizde hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin elde etmiş olacaksınız. İşte yağlı biberin en lezzetli hâli.

Malzemeler

– 1 kg sivri biber (kıl biber)
– 1 su bardağı üzüm sirkesi
– 1 su bardağı zeytinyağı
– 1 su bardağı su
– 1 çorba kaşığı kaya tuzu
– 6-7 diş sarımsak 
– 1 kg’lık kavanoz

Biber turşusu hazırlarken kıl biber tercih etmeye çalışmalısınız. Kıl biberin ince ve uzun yapısı turşunun daha lezzetli ve çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Turşu hazırlığında yapılması gerekenler ise çok kolay. Birinci olarak sap kısmından uç kısımlarına hakikat bıçakla yavaşça çizik atın.

Ardından derin bir tencereye su, zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuz ekleyin. Suyu kaynatmaya başlayın. Orta ateşte kaynayan suya biberleri ve sarımsakları atın. Sarımsakları kullanmadan evvel suda bekletirseniz daha kolay soyulacaktır. 2-3 dakika delikli kevgir kullanarak kaynatın. Ocakta fazla tutmamaya dikkat edin. Püf noktası biberlerin canlı kalmasıdır.

Biberleri pak bir maşayla alarak sarımsaklarla birlikte kavanoza ekleyebilirsiniz. Sarımsakları dilerseniz bütün, isterseniz de ezerek dahil edebilirsiniz. Tencerede kalan turşu suyunu kavanozun üzerinde boşluk kalacak biçimde ekleyin.

Soğuduğunda kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz. 3-4 günün akabinde tüketmeye başlayabilirsiniz. Öbür turşulara kıyasla daha kısa müddette hazır hale gelen biber turşusunun hem bekleme sıkıntısı yok hem de çok lezzetli. Gün tabaklarının vazgeçilmez lezzeti olacak.

Turşu, varlıklı lif içeriği sayesinde bağırsak sıhhatini koruyarak sağlıklı bakterilere dayanak olur. Metabolik atıkların bedenden daha kolay ve süratli bir halde atılmasını sağlar. Ayrıyeten tüketilen turşunun suyu da bir o kadar kıymetli. Yapılan araştırmalar sonucunda turşu suyu tüketiminin spor sonrasında gelişen krampları azalttığı tespit edildi.

İçerisindeki yararlı bakteriler bağırsak florasını düzenleyerek pek çok rahatsızlığa yakalanma riskini azaltacaktır. Sıhhat için çok faydalı olan turşuları kış ayları boyunca sofralarınızdan eksik etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir